Wie zijn wij

Wij zijn Roy en Monique Braken en wonen samen met onze 3 kinderen, Rick, Veronique en Pepijn van 22, 11 en 11 jaar in het bruisende Maastricht. Toen wij gingen samenwonen kochten wij meteen al onze eerste hond. Een blonde Bouvier die de naam Scot kreeg. Enkele jaren daarna kwam onze eerste ruwhaar teckel Bibi. Zij was geboren bij mijn schoonouders die al jaren aan dit ras waren verknocht. Het beviel ons eigenlijk zo goed, groot en klein ging prima samen, dus al snel kwam er een tweede teckel bij, Floor werd haar naam. Na een goede voorbereiding van enkele jaren hebben we besloten om te gaan fokken met onze teckels, en zo ontstond onze kennel: "Teckelmanie"!   Bonny met Rick                                      

Na enkele nestjes gehad te hebben werd Yumi geboren, dochter van onze Floor. We besloten haar te houden om verder mee te fokken. Door ouderdom hadden we inmiddels afscheid genomen van Scot en was er, zo vonden wij, plek voor een vierde teckel. Het werd een chocolade-bruine en we noemden haar Choco. Nu, enkele jaren later, vonden we het toch een gemis dat we geen groot formaat hond meer hadden in ons gezin. Door een collega van mij werden wij helemaal verliefd op de Australian Labradoodle. En zo kwamen wij op het idee om ons eigen teefje te kopen, maar dan wel een teefje dat niet 'geholpen' was, zodat we in de toekomst ook met haar zouden kunnen fokken.

Na ons goed georienteerd te hebben, zowel in binnen en buitenland, is uiteindelijk onze keus gevallen op een teefje van een fokker in Nederland. Al gauw werd er een nestje geboren en was er een geschikt fokteefje voor ons bij, zij kreeg de naam Whoopy. In december 2009 is Whoopy dan bij ons komen wonen. Ons eerste standaard Australian Labradoodle teefje. Al snel had zij onze harten veroverd. Jammergenoeg bleek na enkele maanden dat Whoopy niet geschikt was om mee te fokken en hebben we ervoor gekozen om haar bij vrienden van ons te laten wonen, daar wij een nieuw fokteefje konden verwachten. Whoopy werd met open armen ontvangen bij haar nieuwe gezin en ze heeft het er super naar haar zin.

Inmiddels hebben wij sinds december 2010 onze Bonny verwelkomd en met haar hebben we inmiddels in de zomer van 2012 ons eerste nestje Australian Labradoodles gefokt. Bonny is ook een standaard teefje en ze is zo ontzettend lief en aanhankelijk dat we haar als koosnaam 'Bonbonneke' noemen. Zij is evenals Whoopy een geweldige hond, ze luistert goed, is geduldig met onze kinderen en onze andere honden en heeft een groot empathisch vermogen.

dan is in Februari 2012 Tara bij ons komen wonen. Tara komt oorspronkelijk uit Amerika en heeft in 2011 al een nestje gehad bij een andere fokker in Nederland. Door vervelende omstandigheden is zij aan ons toevertrouwd. Inmiddels is zij helemaal gewend aan haar nieuwe omgeving en heeft ook zij in de zomer van 2012 en in mei 2013 een nestje bij ons gekregen. Van het 1e nestje van Bonny hebben wij een pup aangehouden haar naam is Babs. Alles over Babs kun je lezen bij 'onze honden'. In Oktober 2012 is vanuit Amerika onze eerste fokreu gearriveerd. Wij hebben hem samen met 'De Annahoeve" en 'The Didgeri-Doodle' gekocht, 2 collegafokkers. Cam woont bij een gastgezin in Limburg alwaar hij het ontzettend naar zijn zin heeft. Inmiddels hebben we er een aantal honden bij.......kijk maar eens bij 'onze honden'.....